Δημήτρης Νικολούδης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣΟ Δημήτρης Νικολούδης γεννήθηκε στα Βασιλικά της Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε με δημοτικά νανουρίσματα της γιαγιάς του και στις λαϊκές γιορτές με τα πανηγύρια ακούγοντας τους δύο μοναδικούς μουσικούς των Βασιλικών να παίζουν κλαρίνο και λαούτο. Μέσα από αυτά τα βιώματα λοιπόν γεννήθηκε μέσα του μια απέραντη αγάπη για το Δημοτικό τραγούδι.

Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Το Αιώνιο Παράπονο” σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου.
To 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Με τέχνη και με πάθος”, με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.
Από το 1994 έως το 2000 υπήρξε βασικός ερμηνευτής της ορχήστρας της ΕΡΤ-3, με την οποία ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη (το 1995), τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο (το 2001) κ.α.
Τον Οκτώβριο του 2004 τραγούδησε μαζί με τον Μανώλη Μητσιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο αφιέρωμα με τίτλο “Το Νόμπελ στο Ελληνικό Τραγούδι”.
Το 2000 εμφανίζεται στην τηλεόραση της ΕΤ-3 με την εκπομπή «Στίχοι…μετά μουσικής», ενώ σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης του πολιτιστικού ραδιοφώνου της ΕΤ3, του 9,58.

Από το 2001 ο Δημήτρης Νικολούδης έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο των προσωπικών παραγωγών με θέματα και υλικό που ο ίδιος επιλέγει και επιμελείται. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτα με δεκάδες συναυλίες που δίνει κάθε χρόνο, μέσω των οποίων έρχεται σε επαφή με το κοινό του σε όλη την Ελλάδα.