Jung Eun Lee

jung-eun-lee-photo
Η Jung Eun Lee σπούδασε βιολί στο Πανεπιστήμιο Yonsei στη Σεούλ της Ν.Κορέας παίρνοντας  πτυχίο της στη μουσική, με πλήρη υποτροφία από το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στη φημισμένη Κρατική Ακαδημία Rimsky Korsakov της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία (aspirantura-Master of Arts –Doctor of Musical Art) με καθηγήτρια την Prof. Kasarina,   Concertmaster της Ορχήστρας Kirov. Περαιτέρω σπουδές στο βιολί την οδήγησαν στην Hochschule für Musik, στοTrossingen της Γερμανίας, με καθηγητή τον Prof. Federico Agostini, Concertmaster της Ορχήστρας Δωματίου I Musici και στη μουσική δωματίου με καθηγητές τους: Prof.  James Creitz, Prof. Harada του Τόκιο String Quartet, τον  διάσημο αμερικανό πιανίστα Prof. Anthony Spiri και τον Σόλο Τσελίστα του Ensemble Intercontemporain Prof. Jean-Guihen Queyeras.

Έχει παρακολουθήσει Master Classes με Prof. J. Fournier στο Mozarteum, Salzburg και N.Chumachenko στη Σεούλ, Ν.Κορέα.

Η Jung Eun Lee βραβεύθηκε στους εξής διαγωνισμούς:

1983, απέσπασε το 1ο  βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Wol Eum στην Ν. Κορέα,
1984, απέσπασε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Yuk Young Foundation,
1985 και 1987 εξίσου απέσπασε τα 1α  βραβεία στους Διαγωνισμούς Μουσικής Δωματίου  της Σχολής Yewon.

Το 1985, η Jung Eun Lee τιμήθηκε με το βραβείο του Πολίτη των Τεχνών από το Δήμαρχο της Σεούλ.
Το 1983 και το 1984 ήταν Concertmaster της Φιλαρμονική Ορχήστρας Νέων της Σεούλ. Το 1986 και το 1987 ήταν μέλος της Ορχήστρας Jeunesses Musicales κατέχοντας τη θέση του Concertmaster σε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη.

Η Jung Eun Lee συμμετείχε ως σολίστ στο Aberdeen International Youth Festival, στο περίφημο Hermitage, στο Alexander Theater, Μουσείο Πούσκιν, στο Κέντρο Τύπου St.Petersburg, στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Luzern-Ελβετία, στο Μέγαρο Μουσικής Glazunov, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Μασσαλίας, στο Podium Trossingen, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Δημήτρια, στο Musikverein της Βιέννης, στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων κλπ.

Έχει συμπράξει ως σολίστ επίσης με ορχήστρες όπως: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σεούλ, Ορχήστρα Δωματίου Yonsei, Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουκρανίας, Orpheus Soloists,  Schaffhausen Kammerorchester κτλ και έχει συνεργαστεί με διάσημους αρχιμουσικούς όπως: Sir Neville Marriner, Christopher Hogwood, Christopher Warren Green, Philippe Entremont κλπ.

Το 2005 συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο κιθαρίστα  Κώστα Κοτσιόλη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κυκλάδων. Από το 2012 συμμετέχει στο St George International Music Festival συμπράττοντας με καλλιτέχνες όπως: Μαρία Αστεριάδου, Kurt Nikkanen, Rita Porfiris, Anton Miller, Christoph Henkel, Sonoko Numata, Martin Spangenberg.
Για αρκετά χρόνια Jung Eun Lee ήταν βοηθός του Καθηγητή  βιολιού Kyoung Kim Min. Από το 2003 δίδαξε βιολί στο Δημοτικό  Ωδείο της Δράμας,  το Ωδείο Βορείου Ελλάδος και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.  Σήμερα διδάσκει στο Σύγχρονο Θεσσαλονίκης.

Έχει δώσει τακτικά Master Classes στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο St George International Music Festival.

Η Jung Eun Lee ηχογράφησε το Κοντσέρτο για Βιολί και Ορχήστρα Nr.3 από W.A.Mozart με την  Κρατική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σεούλ για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό MBC.

Υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κωνστάντζας, της RIAS του Βερολίνου, και της Συμφωνική Ορχήστρα της Βασιλείας.

Η Jung Eun Lee υπήρξε μέλος της Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Sir Neville Marriner και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το 2003 είναι Concertmaster της Ορχήστρας Δωματίου Orpheus Soloists.