ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

1920257_1377631859177100_1233938357_nΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

* Σπούδασε πιάνο με τον καθηγητή Παναγιώτη Μητσόπουλο
* Το 1991 πήρε Δίπλωμα από το “Royal Academy of Music” του Λονδίνου με αντίστοιχες εξετάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη Μεσόγειο (170 στα 200)
* Το 1995 πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, με καθηγήτρια την Σιμόνα Μιχάη.
* Το 1995 και έπειτα από ένα σεμινάριο 5 ημερών στην Αθήνα, πήρε από το Berkley College of Music την μοναδική υποτροφία που δόθηκε εκείνη την χρονιά σε πιανίστα στην Ελλάδα
* Το 2013 πήρε το «FellowshipDiplomaoftheLondonCollegeofMusic (FLCM)» στο JazzPianoPerformance, από το Πανεπιστήμιο του West London, έπειτα από εξετάσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

* Καθηγητής κλασικού πιάνου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος
* 1995 έως σήμερα: Συνοδός πιανίστας στο τζαζ, κλασικό και ελληνικό τμήμα τραγουδιού και καθηγητής πιάνου στο τμήμα του τζαζ πιάνου του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης
* 1997-2009: καθηγητής τζαζ πιάνου και συνοδός πιανίστας σε όλα τα τμήματα οργάνων και τα τμήματα τραγουδιού του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας»
* 2001-2010: καθηγητής κλασικού και τζαζ πιάνου στο Ωδείο «Κωνσταντίνος Ματσίγκος
* 2004-2006: καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
* 2007-2008, 2010-2011: Καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Θεσσαλονίκης
* 2009-2011: καθηγητής πιάνου στο Ωδείο «Μουσικό Κολέγιο»
* 2009-2012 και 2017: συνοδός πιανίστας στα τμήματα μπαλέτου της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης
* 2011-2012: συνοδός πιανίστας στο τμήμα μιούζικαλ της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά
* 2017-2018 καθηγητής στο τμήμα της «Ιστορίας της Jazz» και στο τμήμα «Scat Singing» του Σ.Ω.Θ.

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

* Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γιάννη Τζόνκερ, Γιώργο Χατζηνίκο, Christine Fressinier,RaySantisi, Ganev duo, JonHendricks, MilchoLeviev, C.Bucke, Larry Monroe, MarcHalbheer,  DavidMurrayκ.α.
* Το καλοκαίρι του 2005 πήρε μέρος στα “Jazz clinics” του Umbria Jazz Festival στην Περούτζια της Ιαλίας με καθηγητές του Berkley College of Music.
* To καλοκαίρι του 2009 και του 2014 καθώς και τον Σεπτέμβριο του 2015 και 2016 και του 2017 δίδαξε σε σεμινάρια τζαζ στο NewBulgarianUniversity στη Σόφια της Βουλγαρίας
* Παραδίδει σεμινάρια τζαζ σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης ενώ το 2015 δίδαξε ως βοηθός καθηγητή σε εβδομαδιαία σεμινάρια που πραγματοποιούνταν στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με υπεύθυνο καθηγητή τον MilchoLeviev.
* Το Φεβρουάριο του 2016 έπαιξε στο σεμινάριο που δόθηκε από τον ντράμερ Δημήτριο Κοσμίδη.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

* Το 1998 συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό τζαζ πιάνου «Martial Solal” στο Παρίσι

* To 2003 έπαιξε στο 1stinternational jazz festival στην Bankya της Βουλγαρίας με την Βίκυ Αλμαζίδου και τους Lydian Riff

* To 2004 πήρε μέρος στη συναυλία λήξης των Δημητρίων που διοργανώθηκε στο Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ.Μ.Θ.), με την ορχήστρα του Άκη Γούναρη και σολίστ τον Μανώλη Μητσιά

* Το 2005 πήρε μέρος στη φιλανθρωπική συναυλία για τα θύματα της Σρι Λάνκα που πραγματοποιήθηκε στο Μ.Μ.Θ., με τη δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και σολίστ τον Δημήτρη Μπάση, στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη “ Άξιον Εστί”

* Το 2012έπαιξε με τον MilchoLeviev και την συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στη συναυλία “MilchoLevievandfriends” που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των «Δημητρίων»

* Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Τελλόγλειο ‘Ίδρυμα Θεσσαλονίκης με την Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με την Big Band του Σ.Ω.Θ και το Σ.Ω.Θ. Quartet, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο πολιτιστικό Κέντρο Πολίχνης, στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ, παίζοντας έργα τζαζ, κλασικής μουσικής, Kurt Well, Astor Piazzola κ.α.

* Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι: MilchoLeviev, ChicoFreeman, CraigBailey, MarcHalbeer, DavidMurray, BillyCobham, PeterSalcev, AaronGoldberg κ.α.

* Έχει παίξει και συνεργαστεί με γνωστά συγκροτήματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις όπως οι :Vavel (Metal), Aroma Caribe (latin) HumptyDumpty(Funk),  Jazzoo, Nariz, Κώστας Μαγγίνας Quartetetc.)

*Από το 1989 έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι: Γιάννης Σπανός, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Ρασούλης, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Μητσιάς, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Μπάσης, Έλλη Πασπαλά, Νίκος Ζιώγαλας, Εύη Σιαμαντά, Δήμητρα Γαλάνη, Κατερίνα Κούκα, Ζωή Παπαδοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, JulieMassino, Νίνα Λοτσάρη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ντιλέκ Κοτς, Κώστας Φαλκώνης, Χρήστος Χαλκιάς, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Στάθης Παχίδης, Ρούλα Μανισάνου, Aγάθωνας, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώτα Νέγκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ξανθίππη Καραθανάση, Θοδωρής Βουτσικάκης κ.α.

* Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσίασε με το Τρίο του, ένα μουσικό πρότζεκτ του με τίτλο: « Jazz meets Classical and Jazz on Cinema » στο (Μ.Μ.Θ.).

* Το Φεβρούαριο του 2016 συνόδεψε στο πιάνο τις χορωδίες που συμμετείχαν στην πανηγυρική συναυλία του 6ου Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών («Sing and Shine with your Body and Soul ») που πραγματοποιήθηκε στο Μ.Μ.Θ. υπό τη διεύθυνση της Sanna Valvanne.

* Τον Απρίλιο του 2016 έπαιξε πιάνο και Hammond organ στην παρουσίαση του δίσκου «Ποιητές με hangover» του Αντωνη Σουσάμογλου, που παρουσιάστηκε στο Μ.Μ.Θ.

* Τον Ιούνιο του 2016 σε μια σύμπραξη της Κ.Ο.Θ. (Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης) με την MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων) στο Μ.Μ.Θ., έπαιξε το κομμάτι Danzon Αρ.2 του Arturo Marquez, υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

* Τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχε στο Jazz Festival που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κήπου, με το κουαρτέτο του Craig Bailey.

* Το 2017 είχε την ενορχηστρωτική επιμέλεια στις μουσικές παραστάσεις του Στάθη Παχίδη με τίτλο «Παρωδείον».

* Το 2017 είχε την μουσική επιμέλεια στη μουσική παράσταση «Στα μουσικά παράλια του Αιγαίου» υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Φαλκώνη.

* Στις 6 και 7/10/2017 συμμετείχε παίζοντας πιάνο και τσελέστα με την Κ.Ο.Θ. στις συναυλίες με τίτλο «80 χρόνια Μάνος Λοϊζος» που πραγματοποιήθηκαν στο Μ.Μ.Θ., και στις 8/9/2018 στο Ηρώδειο.

* Τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται και έχει την μουσική επιμέλεια του μουσικού προγράμματος στο εστιατόριο Alfredo’s του Hyatt  Regency  Casino της Θεσσαλονίκης.

* Τα τελευταία 32 χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης