ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΙΝΑΠΟΓΙΑΣ

qwde

Ο Στέφανος Ντιναπόγιας γεννήθηκε το 1980. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Μαργαρίτας Εφραιμίδου από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου το 2010, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στην τάξη του Κωνσταντίνου Τσούγκρα.
Το 2004 κέρδισε το Α ́ Βραβείο στον Πανελλήνιο και Παγκυπριακό Διαγωνισμό Πιάνου “Ταλέντα – Βραβεία Φίλωνα” που διεξήχθη στο Ωδείο Αθηνών. Το 2005 έλαβε έπαινο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του ως πιανίστας στο performance “Σύγκρουση” που διακρίθηκε στο διατμηματικό διαγωνισμό που προκυρήχθηκε με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους Bernard Ringeissen, Pavel Nersessian, Nelly Akopian-Tamarina, Cyprien Catsaris, Λίλια Μπογιατζίεβα, καθώς και θεωρητικών με τους David Blake και Άλκη Μπαλτά. Έχει εμφανιστεί ως πιανίστας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στη Θεσσαλονίκη.